Klimbos Weert

Veiligheid staat voorop!

Klimbos Weert voldoet aan de veiligheidseisen van ERCA (European Ropes Course Association).
Het parcours wordt jaarlijks gekeurd door een  ERCA erkend keuringsbedrijf, laatste keuring was in april 2023 en Klimbos Weert is weer “fit for purpose” bevonden.
Maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse inspecties gebeuren door onze eigen medewerkers.

Klimmen op onze high-rope parcoursen is veilig. Mits je je aan de veiligheidsregels houdt.
De helm en klimgordel zijn voor bescherming en je eigen veiligheid. Handel dus altijd volgens de regels.
Je mag niet onder invloed zijn van alcohol, soft-drugs of andere middelen die je klimvermogen kunnen beïnvloeden.
Verder is het dragen van dichte schoenen verplicht!
Zwangere vrouwen kunnen in verband met de veiligheid niet klimmen in het klimbos.

Onze kliminstructeurs hebben allemaal een ERCA certificaat Instructeur Adventure Park. Dit is een Europees erkend certificaat. Een aantal van deze instructeurs zijn ook opgeleid tot ERCA resque’er. Deze laatste instructeurs zijn ook bevoegd om iemand bij een calamiteit in een parcours te helpen. Indien nodig kan hij of zij besluiten iemand naar de grond te laten zakken met daarvoor speciaal aanwezig materiaal.

Een aantal veiligheidsregels:
– Géén sieraden (ook geen bandjes)
– Dichte schoenen zijn verplicht
– Lange haren in een staart dragen
– Min. lengte 1,30 mtr/max. lengte 2,20 mtr
– Max. gewicht 120 kg
– Klimmen volgens de veiligheidsinstructie
– Eventuele beperkingen vooraf melden

Beveiliging

Goed zichtbaar op deze foto is de “Kanhook” waaraan de klimmer altijd vast zit. De opening in de haak is kleiner dan de dikte van de life-line. De haak gaat over het gehele parcours mee!

Aan je full-body klimgordel zit de “kanhook” vast. Hiermee zit je altijd vast aan de life-line. Deze kanhook schuif je op de life-line. Je gaat dan via de klimladder naar het eerste platform van een parcours. Je kan nu niet meer van de life-line los. Na de laatste hindernis in het parcours kom je op het laatste platform. Via een klimladder sta je daarna weer met beide benen op de grond. Veilig en wel schuif je hier de kanhook van de life-line af.

Als je onderweg van een hindernis valt is er niets aan de hand. Je hangt dan veilig aan je klimgordel. De instructeur zal je vanaf de grond helpen om weer op de hindernis of op een platform te komen. Mocht dit echt niet meer lukken dan zal een van onze rescuers je beveiligen en je veilig naar de grond laten zakken.

Vrijwaring

Klimbos Weert wil er zeker van zijn dat je tijdens het klimmen handelt volgens de veiligheidsinstructies van de instructeur. Daarnaast kan het zijn dat je extra aanwijzingen krijgt. Daarom is iedereen verplicht een verklaring te ondertekenen waarin je verklaart akkoord te gaan met onze algemene bedrijfsvoorwaarden. Deze verklaring ontvang je als bijlage bij een online boeking of ter plekke voor de start van het klimmen. Je kan natuurlijk deze verklaring en algemene bedrijfsvoorwaarden al vooraf bekijken en eventueel ingevuld meenemen.

Voor scholen is een aparte vrijwaring te downloaden.

Download hier de Algemene bedrijfsvoorwaarden

Download hier de Vrijwaring

Download hier de Vrijwaring klimmen voor scholen

**Deelname aan alle activiteiten bij Klimbos Weert B.V. geschied geheel op eigen risico**