Klimbos Weert

Veiligheid staat voorop!

Klimbos Weert voldoet aan de veiligheidseisen van ERCA (European Ropes Course Association).

Het parcours wordt jaarlijks gekeurd door een  ERCA erkend keuringsbedrijf, de laatste keuring was op 16 april 2024 en Klimbos Weert is weer “fit for purpose” bevonden. Ons park is dus weer tot mei 2025 goedgekeurd!
Maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse inspecties gebeuren door onze eigen medewerkers.

Onze kliminstructeurs hebben allemaal een ERCA certificaat Instructeur Adventure Park. Dit is een Europees erkend certificaat. Een aantal van deze instructeurs zijn ook opgeleid tot ERCA resque’er. Deze laatste instructeurs zijn ook bevoegd om iemand bij een calamiteit in een parcours te helpen. Indien nodig kan hij of zij besluiten iemand naar de grond te laten zakken met daarvoor speciaal aanwezig materiaal.

Houd je aan de veiligheidsregels

Een aantal veiligheidsregels:
– Géén sieraden (ook geen bandjes)
– Dichte schoenen zijn verplicht
– Lange haren in een staart dragen
– Min. lengte 1,30 mtr/max. lengte 2,20 mtr
– Max. gewicht 120 kg
– Klimmen volgens de veiligheidsinstructie
– Eventuele beperkingen vooraf melden

Klimbos Weert wil er zeker van zijn dat je tijdens het klimmen handelt volgens onze instructies. Daarom is iedereen verplicht een verklaring te ondertekenen waarin je verklaart akkoord te gaan met onze algemene bedrijfsvoorwaarden.

Voor scholen is een aparte vrijwaring te downloaden.

Download hier de Algemene bedrijfsvoorwaarden
Download hier de Vrijwaring
Download hier de Vrijwaring klimmen voor scholen

Beveiliging

Goed zichtbaar op deze foto is de “Kanhook” waaraan de klimmer altijd vast zit. De opening in de haak is kleiner dan de dikte van de life-line. De haak gaat over het gehele parcours mee!

Aan je full-body klimgordel zit de “kanhook” vast. Hiermee zit je altijd vast aan de life-line. Deze kanhook schuif je op de life-line. Je gaat dan via de klimladder naar het eerste platform van een parcours. Je kan nu niet meer van de life-line los. Na de laatste hindernis in het parcours kom je op het laatste platform. Via een klimladder sta je daarna weer met beide benen op de grond. Veilig en wel schuif je hier de kanhook van de life-line af.

Als je onderweg van een hindernis valt is er niets aan de hand. Je hangt dan veilig aan je klimgordel. De instructeur zal je vanaf de grond helpen om weer op de hindernis of op een platform te komen. Mocht dit echt niet meer lukken dan zal een van onze rescuers je beveiligen en je veilig naar de grond laten zakken

GermanDutch